New York, New York

Hey there!

It has been a while since I wrote my latest blogpost. I was busy with finishing up my second year of university in Maastricht, which went great. After that, it was time to start packing for my big adventure!

The last days in the Netherlands were great, with stunning weather and seeing lots of family and friends. And although I couldn’t wait to get in that plane, saying goodbye was hard. The 8th of July arrived faster than I could ever imagine. Saying goodbye to my mom was a bit sad but I can imagine that for her it must have been even harder. As soon as I went to the security check there was no way back. And although I was a bit nervous at first for the flight with a 5 hour stop in London Heathrow, it all went fine. Once arrived at JFK one member of the extremely kind family that let me stay with them in their appartment was there to pick me up. I was very happy to see that familiar face after almost 12 hours of travelling! I arrived on a Wednesday and didn’t have to start working until the Monday after, so I had some time to get rid of my jet lag. In those days I walked around the city and checked were the office was located (which is basically a 10 min walk!). It didn’t fully hit me yet that I was back in the City, but this time to participate in everyday life! During the weekend we went to the house in ‘upstate’ New York. What a contrast with the City! We were surrounded by nature, it was so beautiful! I didn’t get lucky enough to see a bear yet, but I am sure it will happen one of the upcoming weekends.

On Monday I started my internship at the Northeast Regional Epilepsy group/the Epilepsy Free foundation. I was nervous but everyone in the office is so friendly! During my internship I am going to work on a mega PNES-awareness campaign that will be targeting foundations and epilepsy centers in the US. Finally, I can start focussing on PNES only for a couple of weeks and I am beyond excited…

And for my dear family and friends: I am also writing a Dutch version of this blog from now on.

Hi there!

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik mijn laatste blogpost heb geschreven en alhoewel mijn blog voornamelijk in het Engels  is, heb ik toch besloten om er vanaf nu een Nederlandse versie onder te zetten. Heel erg bedankt voor alle sms’jes, app’jes en facebook berichtjes vlak voor mijn vertrek!

8 juli kwam sneller dan verwacht en ben ik eindelijk naar New York vertrokken om daar stage te gaan lopen bij the Northeast Regional Epilepsy Group. Tijdens de laatste dagen in Nederland heb ik gelukkig van de meeste van jullie goed afscheid kunnen nemen en alhoewel ik niet kon wachten totdat ik in dat vliegtuig zou zitten was het af en toe toch wel een beetje moeilijk! Toen ik eenmaal bij de gate zat in het vliegveld viel het allemaal van me af, het avontuur kon beginnen! Na een 13 uur lange vlucht met een stop van 5 uur in Heathrow, London (was gewoon veel goedkoper!) kwam ik dan eindelijk aan op JFK. Alhoewel ik eigenlijk een taxi moest nemen naar mijn verblijfplaats, stond daar dan toch iemand van de familie bij wie ik de komende 6 weken woon op me te wachten. Ik was ontzettend blij om dat bekende gezicht te zien na zo’n lange reis! Ik kwam op woensdag aan en zou pas op maandag met mijn stage beginnen, dus ik had genoeg tijd om even te bekomen van mijn jetlag. In de dagen erna heb ik wat rondgelopen en even gekeken waar ik maandag naar mijn ‘werk’ zou moeten gaan, en geloof het of niet, het is 10 minuutjes lopen! Super fijn. In het weekend ben ik meegegaan naar het familiehuisje ‘upstate’ New York. Wat een rust! Het huisje ligt op zo’n 3 uur van NYC, helemaal omringd door bergen en natuur. Daar hebben we wat gewandeld en zijn we naar een paar kleine plaatsjes in de buurt gereden, zoals Woodstock waar nog steeds een paar hippies wonen! Helaas heb ik nog geen beer in het wild gespot, maar dat komt vast goed een van de komende weekenden 🙂

Eenmaal terug in de stad begon maandag dan echt mijn stage. Ik was erg zenuwachtig maar dat was al snel over omdat iedereen hier zo verschrikkelijk aardig is. Tijdens m’n stage ga ik me vooral bezig houden met een mega ‘PNES-awareness’ campagne en ga ik proberen zoveel mogelijk epilepsie fondsen en organisaties in de VS te bereiken. Het is nu de derde dag in ‘the office’ en ik heb het gevoel alsof ik in een film zit, haha..

Groetjes uit New York!

IMG_5513 IMG_5544 IMG_5566  IMG_5585

Advertisements

4 thoughts on “New York, New York

  1. Gelukkig alles goed met je en het wordt alleen maar beter ! Have a nice time XX (fijn ook in het nederlands)

  2. Ik vind het zo knap van je! Ontzettend jaloers dat je dit durft te doen, heel veel succes nog en geniet van je movie-like leventje. XX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s